VANHEMPAINTOIMIKUNTA

Vanttuut

Oulun normaalikoulun vanhempaintoimikunnan nimi on Vanttuut. Siihen kuuluu vapaaehtoisesti mukaan ilmoittautuneita vanhempia eri luokka-asteilta. Ryhmän tavoitteena on koulun yhteishengen nosto sekä yhteistyön lisääminen vanhempien, oppilaiden ja koulun välillä. Yhteishengen parantamisella Vanttuut pyrkii lisäämään porukkaan kuulumisen tunnetta, tervehtimistä ja kunnioittamista, toisista huolehtimista ja turvallisuuden tunnetta sekä vähentämään kiusaamista.

Käytännön toimintana Vanttuut organisoi tapahtumia ja tarjoaa mahdollisuuksia osallistua yhteishenkeä tukevaan toimintaan sekä pyrkii madaltamaan kynnystä tulla mukaan. Tuomalla mukaan huoltajien näkökulmaa, Vanttuut auttaa myös koulun henkilökuntaa kouluun ja sen ympäristöön liittyvissä asioissa. Tämä tapahtuu esimerkiksi kommentoimalla tehtyjä tutkimuksia kuten oppilaille tehtävää hyvinvointikyselyä, jossa on hyvin mielenkiintoisia vastauksia lasten suusta.

Koulu on yksi lapsen elämän tärkeimmistä asioista. Lapset kokevat tärkeänä myös sen, että vanhemmat ovat kiinnostuneita kouluun liittyvistä asioista. Osallistumalla Vanttuut-toimintaan koululaisen vanhempi voi olla tiiviisti mukana kouluun liittyvissä asioissa ja samalla ehkä jättää lapselle loppuelämän ajan mukana kulkeutuvia muistoja yhteisestä tekemisestä. Kaikki Norssin alakoulun oppilaiden vanhemmat ovat tervetulleita mukaan omien kiinnostustensa ja voimavarojensa puitteissa.

Toteutettua toimintaa ajalla 2015-2016:

• Vanhempien kahvit 12.3.2015 (vapaata keskustelua, temppurata käytävällä, pullakahvit).
  • Avattiin Vanttuut-ryhmä Facebookiin sekä luotiin tili Twitteriin.
  • Joulutori-koulupäivässä 21.11.2015 lapasten askartelua ja Kevääntekijät-verkkokirjan esittelyä.
  • Annettiin palautteena vanhempien mielipiteitä koskien oppilaiden hyvinvointikyselyn tuloksia ja ruokalan uudistamista
  • Norssin perheilta keväällä 20.4.2016 (Koodikoulu, Wilma-helpdesk, tietoisku lähiympäristössä järjestettävistä kesän aktiviteeteista, aarreseikkailu, temppuilua liikuntasalissa, pullakahvit)
  • Kaikki vanhemmat ovat tervetulleita osallistumaan satunnaisestikin. Pieni panos monelta tekee suuren vaikutuksen yhdessä!
  • Vanttuut tavoittaa sähköpostilla jkeskina(at)gmail.com tai Facebookissa https://www.facebook.com/Vanttuut/

Vanttuiden kokoonpano 2015-2016:

Keskinarkaus Jussi, pj